We hebben op het erf diverse bomen staan. Een Elstar, Saint Remy, een Sterappel een Cox en nog een paar rassen. Meestal geven mijn bomen wel wat fruit en dat gebruiken we en geven we weg aan vrienden of ik verkoop het in de kroam. Maar in 2025….. WAT EEN FRUIT.!!! Ik had zelf al appelsap gemaakt met een sapketel en met een sappers. Maar daar is geen beginnen aan. En toen vroeg een vriend van mijn ouders “Diana, zullen we samen ons fruit naar de sap pers brengen?” En dat leek me wel wat. Dus samen fruit geplukt en alles is naar een sapmobiel gebracht om daar sap van te persen.
Daar aangekomen worden al het fruit gewassen en in gaat automatisch de pers in. Daar wordt het vermalen, verhit en in een plasic zakje gedaan. Op deze manier is het sap minstens 2 jaar houdbaar! Daarna gaat het in een doos en op deze manier is het makkelijk te vervoeren, met kraantje hygiënisch, en dus lang, te gebruiken.
En wat is dit sap lekker!! Puur natuur, allemaal onbespoten fruit en geen toevoegingen. Dus geen suiker, geen e nummers helemaal niets. Gewoon puur sap. En dit sap bestaat uit 75 % appels en 25 % peren. De gouden combinatie als je het mij vraagt.
De kartonnen dozen staan niet altijd in de kraom, maar die heb ik wel in mijn kelder staan voor de verkoop. Bel dus even aan. In de kroam heb ik wel diverse glazen flessen/flesjes/potjes met appelsap staan. Die heb ik zelf in mijn keuken verpakt en zijn ook zonder toevoegingen.


