Jam

Ik maak diverse soorten jam. Mijn jam is minder zoet dan de “normale” jam. In de meeste gevallen is jam 1:1. Dat wil zeggen 1 kilo fruit op 1 kilo suiker (of meer suiker), Bij mij is het 2:1. Dus 1 kilo fruit op 500 gram suiker. Ik maak de jam gewoon in mijn keuken en nooit meer dan 2 kilo fruit tegelijkertijd. (grotere pannen heb ik niet). Dat zijn 8 potjes. Het fruit wat ik gebruik scharrel ik overal vandaan. De aardbeien uit Laren gld, Bessen vaak van eigen grond of die mag ik plukken hier in de buurt. En soms fiets ik aan het eind van de dag naar de markt om daar, voor een lage prijs, fruit te kopen. Ik “knooie moar wat” Mijn recepten pluk ik van internet. En soms verzin in zelf combinaties. Mijn voorraad wisselt ook enorm.
De foto’s hieronder zijn voorbeelden van jam die ik in de loop der jaren gemaakt heb. Ik heb lang alles niet in mijn assortiment. Maar vragen staat vrij.











